Política 15/07/2015

Arrufat sobre l'acord pel 27-S: "Ha guanyat el projecte de Mas"

El diputat de la CUP assegura que l'esquerra independentista "no va a marcar Podem, sinó a tothom"

Ara
2 min
Quim Arrufat en roda de premsa aquest dimarts/ACN

BarcelonaEl diputat de la CUP Quim Arrufat ha criticat aquest dimecres que l'acord entre CDC, ERC i les entitats sobiranistes és el "projecte" que Artur Mas va presentar en la seva primera conferència el 25 de novembre, després del procés participatiu del 9-N. En una entrevista a RAC1, ha criticat que s'hagin "perdut" nou mesos de procés –des de la primera conferència– i ha criticat que ara els contraris a la independència tindran "totes les facilitats" per pivotar el seu argumentari a l'entorn de "Mas, el seu lideratge i les seves polítiques".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, ha negat que la CUP actuï de frontissa: "No anem a marcar Podem, anem a marcar a tothom", ha asseverat, afegint que aquest és un argumentari "filtrat interessadament per Convergència".

Arrufat ha defensat que després del pacte entre Mas i Junqueras, que inclou un acord per la llista, govern i legislatura i es presentarà formalment aquest migdia, "ja no és un plebiscit net" i serà "més difícil d'explicar" internament i externament. Per a ell, amb Artur Mas a la candidatura, "l'argumentari del 'no'" pivotarà també a l'entorn de la figura del president de la Generalitat i "el projecte i polítiques que representa".

Segons el cupaire, la millor opció era forjar una llista civil sense polítics per fer un plebiscit sobre la independència: "Era la manera més neta i democràtica i que més alterava l'ordre normal electoral espanyol", ha reivindicat Arrufat.

Programa electoral

Malgrat tot, Arrufat s'ha mostrat "disposat" a pactar un punt al programa electorat que permeti "visualitzar" les candidatures del sí a la independència i que converteixi el 27-S en un "plebiscit".

Sobre les declaracions de Dolors Camats (ICV) sobre si la CUP serà el "cavall de Troia de la dreta", Arrufat ha dit que té "molt poc fonament i credibilitat", tenint en compte que ve d'un partit que "pacta amb facilitat" amb el PSC, que "nega el dret a l'autodeterminació i és fidel al compliment de les instruccions de la 'troica'", ha asseverat el cupaire.

stats