Política 02/07/2015

Arrufat veu "difícil" una llista sense partits però diu que la CUP "escoltarà" la proposta de les entitats

El diputat independentista alerta que rebutjaria la hipotètica candidatura cívica si no inclou un programa "de xoc i excepcionalitat social

Ara
2 min
Quim Arrufat en roda de premsa aquest dimarts/ACN

BarcelonaEl diputat de la CUP Quim Arrufat s'ha pronunciat aquest dijous sobre les diferents propostes de llistes que tant el president de la Generalitat, Artur Mas, com el líder d'ERC, Oriol Junqueras, han posat sobre la taula. Arrufat considera que la llista sense partits ni polítics proposada pel republicà és "difícil" de materialitzar, i que la idea de Mas va ser una "opa un pèl irresponsable". En aquest context, la CUP assegura que "més que les propostes de Mas o Junqueras, escoltarem "quina formulació poden fer les entitats sobiranistes" i, sobretot, "quin programa tindria" la candidatura, perquè la CUP no s'hi veu donant-hi suport si no s'inclou una proposta "de xoc i excepcionalitat social".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Escoltarem les propostes que vinguin. De proposta pròpia no en formulem cap de concreta. L'esquema de tres partits independentistes ens semblava correcta per abraçar la diversitat d'un procés que també és divers". Amb aquesta reflexió, Arrufat ha volgut referir-se a les propostes de Mas i Junqueras, abans de participar a la Universitat Progressista d'Estiu de Catalunya (UPEC).

Amb tot, ha volgut advertir que "més que les propostes de Mas o Junqueras, escoltarem quina formulació poden fer les entitats sobiranistes de tot plegat, quin marge temporal i material creuen possible per articular tot això i amb quin programa polític s'ha de presentar". D'entrada, però, la CUP veu complicat que la fórmula del líder d'ERC sense partits és complicada de portar a terme, i la que llença el president de la Generalitat la veu com un intent d'absorció de les entitats.

"Trobem difícil fer-ho -la llista cívica de les entitats- en tan pocs dies, i trobem una opa un pèl irresponsable a la formulació que va fer Mas a tan pocs dies de les eleccions. Però a més no entendríem que una llista de la societat civil que es presentés per convertir el 27-S en plebiscitari no tingués en ment que també hi ha una excepcionalitat social, una misèria, pobresa i atur que no s'acaben, que s'enfonsen en la població. I una llista d'acord amb l'excepcionalitat del 27-S hauria detenir un programa de xoc i excepcionalitat social que pogués garantir que mentre s'articula la proposta política hi hagi una misèria social creixent", ha conclòs.

stats