Política 11/03/2014

Quatre condemnats pels atemptats de l'11-M ja estan en llibertat

P.a.
2 min
Quatre condemnats per la massacre ja estan en llibertat

MadridL’Audiència Nacional i després el Tribunal Suprem van determinar qui eren els autèntics responsables de la massacre de l’11-M i van imposar-los les condemnes. Algunes de molt llargues, d’altres més curtes del que esperaven les víctimes per falta de proves. Aquesta és la seva situació actual.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En llibertat

Ja hi ha quatre implicats en els atemptats que han sortit de la presó

Quatre dels condemnats ja estan en llibertat. Nasredine Bousbaa i Mahmoud Slimane van ser condemnats a dos anys cadascun per falsedat documental. Els asturians Antonio Iván Reis i Sergio Álvarez van complir tres anys per haver transportat els explosius a Madrid.

A punt de sortir

D’aquí set dies quedarà lliure un condemnat per tràfic d’explosius

El marroquí Rafa Zouhier, un confident de la Guàrdia Civil que va declarar en el judici que ell era “de discoteques i festa”, sortirà diumenge que ve. Va ser condemnat a 10 anys per tràfic d’explosius en col·laboració amb organització terrorista. La policia l’esperarà a les portes de la presó de Puerto de Santa María (Cadis) per expulsar-lo al Marroc. El següent a quedar lliure serà Fouad el-Morabit, condemnat a 12 anys per pertinença a una organització terrorista. Sortirà de la presó el 25 de març del 2016.

Condemnes llargues

Dos autors materials de la massacre, a la presó fins al 2044

Quinze condemnats més continuen a la presó. Un d’ells, Antonio Toro, hi és ara per altres fets, després d’haver complert ja la seva condemna per l’11-M; la resta segueixen a la presó sense permisos. És el cas de Jamal Zougam i d’Otman el-Gnaoui, condemnats a 42.922 anys per haver estat autors materials de la massacre, entre altres delictes. La seva sortida de la presó està prevista per al 2044.

El penedit

Trashorras s’ha disculpat per haver alimentat la pista d’ETA

Emilio Suárez Trashorras va ser condemnat a 34.715 anys. Va ser un gran suport per als mitjans que van construir la teoria de la conspiració. En el seu recurs al Tribunal d’Estrasburg fa tres anys va reconèixer que ell va ser qui va proporcionar els explosius als islamistes i va demanar perdó a les víctimes. Es disculpava per la seva “involuntària participació” i per no haver col·laborat a aclarir els fets. Ha participat en trobades amb víctimes dels atemptats. “Implicar ETA en l’11-M va ser una ximpleria. Ho vaig fer per generar confusió”, va reconèixer sense complexos fa poc a Elconfidencial.com.

stats