Política 17/02/2012

Sis detinguts en les protestes d'estudiants d'aquest divendres a València

La policia identifica desenes de joves que han tallat el trànsit davant de la comissaria "per comprovar si és procedent sancionar-los" per reunió il·legal

Efe
2 min

ValènciaSis joves han estat detinguts per "desordre públic i resistència a l'autoritat" durant les protestes estudiantils que s'han dut a terme avui en diferents punts de València, segons ha informat la Policia Nacional, que abans havia informat de la detenció de 4 joves.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, els vuit joves que quedaven detinguts per les protestes d'ahir han passat ja a disposició judicial, i en aquests moments es troben a la Ciutat de la Justícia a l'espera de prestar declaració davant la titular del jutjat d'instrucció número 12, segons han confirmat fonts del Tribunal Superior de Justícia.

La Policia Nacional està identificant els estudiants que han tallat el trànsit durant les protestes, que es troba tancat per agents davant de la comissaria de Sapadors.

Fonts d'aquest cos consultades per Efe han explicat que tots aquests joves han estat identificats per informar l'autoritat competent i comprovar si és procedent sancionar-los.

Carmelo Lozano, el pare d'una alumna de 17 anys de l'Institut Lluís Vives que ha estat identificada, ha explicat que els policies han demanat les dades als menors "per formalitzar una proposta de sanció per reunió il·legal, per no haver-la notificat a la delegació del govern".

Lozano, advocat de professió i que es troba a les portes de la comissaria al costat d'un grup de pares, ha lamentat que la Policia hagi tallat el carrer i hagi impedit la seva filla tornar a casa, i ha assegurat que li han impedit parlar amb un comandament i que també l'han identificat a ell.

"És una absoluta desproporció i un abús de força. Per 50 xavals hi ha 150 policies. La força s'hauria d'usar per a altres coses i si s'hagués de detenir tothom que no notifica una reunió de més de 20 persones, seríem tots a la presó", ha conclòs.

stats