Política 14/07/2016

La Guàrdia Civil deixa en llibertat l'empresari de Lloret detingut per adjudicacions fraudulentes

L'advocat de Gustavo Buesa explica que ha formulat una queixa perquè els agents van preguntar al seu client per la relació que mantenia amb Jordi Pujol Ferrusola

Agències
2 min
Furgons de la Guàrdia Civil davant l'Ajuntament de Lloret de Mar

GironaEl propietari de l'empresa GBI Serveis, Gustavo Buesa, ha quedat en llibertat després que la Guàrdia Civil el detingués ahir per suposades adjudicacions irregulars de l'Ajuntament de Lloret de Mar. Segons ha informat l'agència Efe, Buesa ha deixat les dependències de la Guàrdia Civil de Girona després d'oferir la seva versió dels fets.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La Guàrdia Civil va detenir Buesa aquest dimecres, juntament amb el secretari i l'interventor de l'Ajuntament de Lloret de Mar. Els dos funcionaris ja van quedar en llibertat ahir després de l'escorcoll al consistori. La policia també va escorcollar el domicili de l'empresari, que va haver de tornar de vacances a Eivissa de forma precipitada. Les investigacions estan dirigides pel titular del jutjat d'instrucció número 2 de Blanes, arran d'una denúncia de la Fiscalia Anticorrupció. Els tres acusats hauran de declarar davant del jutge el 21 de juliol.

L'advocat de Buesa, Carles Monguilod, ha afirmat que durant l'interrogatori "ha quedat clar que no hi ha hagut cap tracte de favor" en els contractes d'escombraries i que es van "tramitar impecablement". Segons l'ACN Monguilod també ha explicat que la Guàrdia Civil li ha preguntat a Buesa sobre la seva relació amb Jordi Pujol Ferrussola. L'advocat ha considerat que no tenia "res a veure amb el que investiga el jutjat de Blanes", perquè "forma part d'un cas que ja està sent investigat a l'Audiència Nacional", i per això ha presentat una queixa.

A Buesa se l'acusa d'haver rebut adjudicacions irregulars relacionades amb els serveis d'escombraries i residus de Lloret. Concretament, contractes de l'any 2007, relacionats amb la posada en funcionament d'un centre de tractament de residus; i el 2011, quan l'Ajuntament va atorgar una adjudicació urgent per renovar la concessió del servei de recollida d'escombraries a GBI Serveis valorada en 80 milions d'euros.

L'empresari que havia estat detingut també està involucrat en el cas Pujol. L'empresari va haver d'admetre en comissió parlamentària que havia fet donacions per valor de 550.000 euros a fundacions vinculades a CiU. Tot i això, va desvincular-se de possibles adjudicacions multimilionàries per part de d'ajuntaments governats pels nacionalistes.

stats