Política 27/06/2019

Ni Quim Torra ni cap conseller seran al sopar del Saló Internacional de la Logística, que presidirà Felip VI

Aquest dijous el monarca també mantindrà una audiència amb Foment del Treball, entre d'altres

Ara
2 min
Girona debatrà declarar el rei Felip VI  persona non grata

BarcelonaAquest dijous el rei Felip VI serà a Catalunya per presidir el sopar del Saló Internacional de la Logística i mantenir diverses trobades amb empresaris i advocats. Al sopar, però, no hi serà ni el president de la Generalitat, Quim Torra, ni cap dels consellers del Govern. Com a representants de l'executiu català, hi haurà el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavin, i el director general d'aquest mateix departament, Xavier Flores. Durant el sopar, el monarca no prendrà la paraula.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La vista de Felip VI d'aquest dijous a Catalunya és la tercera aquest any, però serà la primera vegada que Torra no coincidirà amb el monarca. El rei va assistir a la inauguració del Mobile World Congress a finals de febrer i també al Saló de l'Automòbil el 10 de maig. En les dues ocasions, el monarca va coincidir amb el president de la Generalitat, Quim Torra.

La Nit de la Logística i la cerimònia dels premis del SIL, organitzades pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona, tindran lloc al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC). Aquest dimecres la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, va criticar que durant tot aquest dijous es tanqués el MNAC per la visita del rei i ho va considerar un "excés de zel". El museu va justificar la mesura per donar "compliment del requeriment rebut de la delegació del govern espanyol" i fer seguiment de les directius sorgides "de la reunió de coordinació en matèria de seguretat". Vilallonga, però, va lamentar que la delegació del govern espanyol no hagués tingut en compte "la necessitat de fer compatible la garantia de la seguretat amb l'activitat habitual del museu" i va assegurar que aquest tancament comportaria "un notable perjudici econòmic".

A banda de la Nit de la Logística al MNAC, el monarca també mantindrà diverses audiències durant el dia. La primera trobada la mantindrà a les 12 del migdia amb una representació del Col·legi d'Advocats de Tarragona. Una hora més tard, està previst que rebi la directiva de l'associació privada Barcelona Global, dedicada a promoure l'activitat econòmica de la capital catalana. I a dos quarts de cinc de la tarda, Felip VI també rebrà el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre. Les tres audiències es faran al Palau Albéniz, la residència oficial de la família reial quan visita Barcelona.

stats