CANVI DE CICLE
Política 04/03/2014

La CUP explica el procés català a les institucions i partits d'esquerres de Bolívia i Argentina

Quim Arrufat clou una gira que seguirà a altres països de l'Amèrica Llatina i Europa

Ara
1 min
Quim Arrufat, en una de les reunions mantingudes a Argentina

BarcelonaEl diputat de la CUP Quim Arrufat i l'integrant del Secretariat Nacional de la formació Edgar Mata han acabat aquesta setmana a Bolívia i Argentina la primera part de la Gira Internacional 2014, que l'organització de l'esquerra independentista explica en un comunicat que "té per objectiu principal obrir canals de comunicació directes amb governs i forces parlamentàries d'esquerres d'Amèrica Llatina i Europa per explicar la consulta sobre la independència de primera mà".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Arrufat, el viatge ha servit per "donar la nostra visió del procés" i "arribar a compromisos" que espera que siguin útils durant el 2014, "sobretot quan l'Estat il·legalitzi la consulta". Explica igualment que ha constat que "hi ha qui promou arguments contra la consulta 'ad hoc' i explica a aquests governs que els catalans volem la independència com a sortida insolidària a la crisi", idees a les quals la CUP contraposa amb "el procés de la gent, la legitimitat democràtica del referèndum i el bloqueig de l'estat espanyol".

A Bolívia, la delegació va parlar amb les Comissions de Política Internacional del Congrés de Diputats i del Senat i va tenir una reunió de treball amb Vicepresidència, segons detalla el comunicat de la CUP. A Argentina es va trobar amb diputats nacionals de diverses formacions de l'esquerra i de la majoria de govern, amb els presidents de la Comissió de Drets Humans i de la Comissió d'Afers Exteriors de la Cambra de diputats, amb el govern de la Província de Buenos Aires i amb diverses personalitats acadèmiques de referència al país.

La Gira de la CUP prosseguirà en els proper mesos a països com Equador, Uruguai, Veneçuela, Irlanda, Escòcia, Alemanya, Portugal o Itàlia.

stats