CONVENCIÓ DEL PP
Política 27/01/2014

La CUP titlla de "franquista" el posicionament de Rajoy en contra de la consulta i el dret a decidir

"Va venir aquí com qui visita una colònia", ha assegurat el diputat Quim Arrufat

Acn
2 min
Quim Arrufat, a Santa Coloma de Farners votant en la consulta organitzada per la Plataforma No a la MAT / ACN

Santa Coloma de FarnersEl diputat de la CUP Quim Arrufat ha assegurat aquest dimarts que el posicionament de Mariano Rajoy davant de la consulta només fa pensar en l'època franquista. "Que Rajoy vingués aquí com qui visita una colònia, dient que per més que es mobilitzi la població o es posicionin els partits pensa ignorar-ho i bloquejar-ho em sembla justament una continuïtat clara i nítida del franquisme", ha assegurat el diputat. A més, Arrufat ha criticat que el PP organitzés la convenció a Barcelona el mateix dia que se celebrava el 75è aniversari de l'arribada de les tropes franquistes a la capital de Catalunya. "Tot i el pas del temps, sembla que no ha canviat el seu tarannà antidemocràtic", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Arrufat ha fet aquetes declaracions a Santa Coloma de Farners, on ha participat en la consulta popular organitzada per la Plataforma No a la MAT. "Que l'Estat, tot i la demanda de la majoria de la població a favor d'una consulta, continuï bloquejant aquest clam, només ens fa recordar la infausta memòria del poble català i les imposicions que vam patir amb el franquisme", ha assegurat Arrufat. El diputat ha comentat que tot i que actualment es viu en democràcia, el tarannà de l'estat espanyol "no ha variat" i continua igual d'"antidemocràtic" que en èpoques anteriors.

"Em sembla d'un simbolisme enorme que en el dia que fa 75 anys de l'entrada de les tropes franquistes vingui el PP a recordar-nos que no som un poble ni una democràcia sinó una extensió territorial sota el domini del govern espanyol que no té dret ni a decidir pel seu futur", ha valorat Arrufat.

Paral·lelament, el diputat ha volgut treure importància a la imputació del regidor i portaveu de la CUP a Girona, Jordi Navarro, per l'acció reivindicativa de Fellines. "Que imputin a algun càrrec electe forma part del compromís de la CUP d'estar al costat de la població, de la gent que arrisca en defensa d'un model de país que nosaltres volem", ha explicat. "Forma part d'estar al peu del canó en lluites com aquestes", ha insistit. Arrufat també ha mostrat el seu suport a la Plataforma No a la MAT Selva, en contra de la línia de molt alta tensió.

stats