CANVI DE CICLE
Política 17/06/2015

Arrufat afirma que la signatura del full de ruta per part de la CUP "no depèn del que faci Unió o CDC"

El diputat recorda a Catalunya Ràdio que la seva formació ja va rebutjar la llista única de Mas per les diferències en l'eix social i apunta que les divergències nacionals impedeixen la confluència d'esquerres

Ara
2 min
Quim Arrufat, dimarts al Parlament / ACN

BarcelonaEl diputat de la CUP Quim Arrufat ha assegurat aquest dimecres en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio' que la seva "firma del full de ruta no depèn del que faci Unió o CDC, sinó de la capacitat per aplegar el màxim nombre d'actors polítics". "Estem per sobre de qui pugui estar al full de ruta", ha afirmat, i ha apuntat que comparteix la necessitat de convertir els propers comicis en el punt de partida d'un procés constituent: "Estem en la línia de l'excepcionalitat del 27-S, no podem tornar a tenir eleccions autonòmiques normalitzades".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Malgrat voler més forces que firmin el compromís ja segellat per CDC, ERC i les entitats sobiranistes, Arrufat ha reconegut que ja s'imagina "que Podem no s'afegirà a un full de ruta sobiranista". "Ja ens imaginem que no voldran compartir cap full de ruta amb CDC o que situï la independència com a objectiu", ha insistit, motiu pel qual ha demanat que plantegi una proposta pròpia de full de ruta que inclogui un veritable "procés constituent i el respecte a la sobirania del poble català". Si pretenen supeditar-lo a l'estat espanyol, ha insistit el diputat de la CUP, no es trobaran.

Pel que fa a la confluència amb Procés Constituent, Podem, ICV i EUiA que ja va rebutjar dimarts, Arrufat ha tornat a refusar "una confluència electoral que plantegin com a objectiu governar el govern autonòmic" i, en tot cas, en el plànol merament estratègic, ha reiterat que "la confluència estratègica ha de situar a l'horitzó del curt termini el punt de ruptura democràtica, decidir el seu futur lliurement". "Vam rebutjar la llista única del president perquè no compartim quasi res en el programa social", ha recordat el diputat, i ha situat en un plànol similar però a nivell de projecte nacional el rebuig a la proposta de Procés Constituent d'una aliança d'esquerres no nítidament independentista. Malgrat tot, ha insistit en la voluntat de negociar estratègies compartides: "Revalidem la crida a asseure'ns per debatre com fer que el 27-S posi sobre la taula l'excepcionalitat que permeti impulsar processos que consideraran el poble de Catalunya com a subjecte polític sobirà".

stats