LLEI DE CONSULTES
Política 19/09/2014

Quim Arrufat (CUP): "Hi ha qui, abans de deixar-nos decidir, fracturarà el que faci falta"

El diputat defensa que "hi ha qui no vol que res canviï per seguir amb els privilegis de sempre i hi ha els que volem la independència per canviar-ho tot"

R. Tugas / S. González
2 min
El diputat de la CUP Quim Arrufat, durant la seva intervenció en el debat sobre la llei de consultes al Parlament / PERE VIRGILI

BarcelonaEl diputat de la CUP Quim Arrufat ha celebrat aquest divendres en el ple de la llei de consultes que aquesta és "l'única llei en què la CUP pot votar a favor i amb orgull" aquesta legislatura, ja que permetrà a la ciutadania el "dret a votar sobre el que ella mateixa proposi". "S'havia produït una diferència abismal entre els representats i els representants", "dir 'no' o 'sí' li pesi a qui li pesi és una necessitat vital", ha defensat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, a diferència d'Escòcia, Arrufat ha recriminat que el PP i el PSOE neguin la consulta apel·lant a la democràcia. "Quin trist favor que li fan a la democràcia si la utilitzen com a totxana contra els que volen votar i opinar!", ha recriminat, i ha negat que la independència vagi en contra de ningú: "No és que li tinguem mania a ningú, sinó que volem viure per nosaltres mateixos, perquè som majors d'edat". De la mateixa manera, ha negat que el dret a decidir divideixi: "Diuen que la democràcia fractura i atien tots els elements que poden per aconseguir la fractura", "hi ha qui abans de deixar-nos decidir fracturarà el que faci falta!".

Així mateix, Arrufat s'ha tornat a referir a Escòcia, aquest cop a la dimissió del seu primer ministre, Alex Salmond, per aplaudir-la com una altra actuació democràtica que mai no es produeix a l'estat espanyol: "Dimitir no és un nom rus, [...] és un símbol de lleialtat als principis democràtics". El diputat de la CUP fins i tot ha fet part del seu discurs en anglès per anunciar la data del proper 9-N, quan Catalunya ha de votar sobre el seu estatus polític.

Finalment, el parlamentari de l'esquerra independentista ha assegurat que "hi ha qui no vol que res canviï per seguir amb els privilegis de sempre i hi ha els que volem la independència per canviar-ho tot". "Aquest Parlament ha decidit trencar el guió i doblegar-se a la voluntat popular", ha afirmat, motiu pel qual ha afirmat que "el 9 de novembre votarem i guanyarem".

stats