Política 10/06/2014

Rajoy, convençut que "la immensa majoria" dels espanyols fan costat a la monarquia

El president del govern espanyol assegura que no "coneix" quines són les intencions polítiques de Duran i Lleida

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, insisteix que la votació demà al Congrés de la llei orgànica que regula l'abdicació del rei Joan Carles no és un debat sobre la forma política de l'Estat. És, només, "un acte de normalitat i d'estabilitat institucional, per fortuna".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una compareixença amb el president de Mèxic, Enrique Peña Nieto, de visita a Madrid, Rajoy s'ha mostrat convençut que una "immensa majoria" dels espanyols fan costat a la monarquia i que aquesta és la fotografia que es plasmarà al Congrés. "Està amb consonància amb allò que els espanyols vam decidir el 1978", ha afegit. A més, el cap de l'executiu assegura que no està intranquil davant el relleu al capdavant del PSOE: afirma que ara hi ha bona entesa en els grans temes d'estat i confia que, després del congrés del mes de juliol, les coses continuaran igual.

Rajoy també s'ha referit al pas enrere que ha decidit fer el portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida. S'ha limitat a dir que no han parlat durant els últims dies i que, per tant, no "coneix" les intencions polítiques del secretari general de la federació. S'ha mostrat respectuós amb les decisions que prenguin altres partits que no siguin el seu i ha recordat que, de moment, Duran no ha abandonat els seus càrrecs institucionals.

stats