POLÍTICA
Política 14/06/2012

Rajoy i Almunia es reuniran aquest divendres a la Moncloa en plena tempesta política

La trobada arriba després de les polèmiques declaracions del comissari europeu de Competència, Joaquín Almunia, que assegurava que el govern espanyol pretén liquidar alguna de les tres entitats bancàries que té sota control

Ara / Acn
1 min
JOAQUÍNALMUNIA: "El rigor fiscal no és de dretes ni d'esquerres"

BarcelonaEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, es reunirà aquest divendres al matí a la Moncloa amb el comissari europeu de Competència, Joaquín Almunia, per abordar el rescat a la banca espanyola i el futur del sector financer espanyol. La reunió arriba en un moment de tensió política, després que Almunia apuntés aquest dimecres que l'executiu espanyol té previst liquidar alguna de les tres entitats que té sota control l'Estat: Catalunya Caixa, Novagalicia Banc o el Banc de València.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'executiu espanyol ha sortit al pas d'aquestes declaracions i s'ha abraonat contra Almunia. De fet, el PP fins i tot ha demanat aquest dijous la dimissió d'Almunia, a qui acusen d'estar torpedinant amb declaracions com aquestes els esforços de la Moncloa per fer possible la recuperació. Pels populars, tot respon a una estratègia del PSOE per atacar el govern de Mariano Rajoy i avantposar els interessos de partit als d'Espanya.

La reunió tindrà lloc a la Moncloa a les nou del matí i posteriorment el comissari europeu de Competència té altres compromisos a Madrid, com la clausura de la Conferència IBA Antitrust Conference. A priori, la Moncloa només permetrà que els mitjans prenguin imatges de la trobada. Un cop finalitzada, Rajoy se sumarà al consell de ministres d'aquest divendres.

stats