Rajoy: "Les decisions més necessàries són les més difícils de prendre"

El president espanyol fa aquesta afirmació davant del de les Balears en ple debat sobre el cas Bárcenas

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha lloat aquest dilluns la tasca de José Ramón Bauzá al capdavant de l'executiu de les Illes Balears.

En la presentació de la conferència que ha impartit Bauzá a Madrid, el president del govern espanyol ha subratllat que ha passat de ser una "promesa" a una "brillant realitat" que pot fer front als "reptes i compromisos" de les Illes.

En aquest sentit, Rajoy ha afirmat que gràcies a les reformes de Bauzá, les Balears estan "al capdavant" de la recuperació econòmica. Ha parlat de "xifres esperançadores" en la seva economia, que, ha dit, ja "evita la recessió" i ha assolit "dades rècord" en el sector turístic.

Finalment, el president espanyol ha assegurat que les Balears són una "societat solidària" i que "la riquesa d'Espanya no es pot entendre sense la riquesa" de les Illes.

D'altra banda, Rajoy ha lloat el "procés obert, exemplar i difícil" que va dur Bauzá a la presidència del PP a les Balears, així com el seu "lideratge ferm" com a president de les Balears, i tot seguit, ha afegit: "Ha actuat amb el valor de qui sap que les decisions més necessàries són les més difícils de prendre". La frase és rellevant perquè arriba en ple debat intern al PP i a la Moncloa sobre si Rajoy ha de comparèixer al Congrés dels Diputats per donar explicacions sobre el cas Bárcenas després que el PSOE l'amenacés amb una moció de censura si no ho fa.