Política 13/10/2012

Rajoy: "L'error més gran seria sumar a la crisi econòmica una altra de política"

El president espanyol afirma que fora de la UE hi ha "el no-res" i que la Constitució espanyola és la garantia de no sortir-ne

Ferran Casas
2 min

BilbaoEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha afirmat aquest dissabte al matí en un míting del PP a Bilbao en referència a projectes sobiranistes com el que impulsa CiU i com el que ell atribueix al PNB que "l'error més gran seria sumar ara a la crisi econòmica una altra de política i institucional". En aquest sentit ha assegurat que "apartar-se dels marcs actuals de la Constitució i l'Estatut és allunyar-se de la prosperitat" i que no ho farà "perquè no ho podem fer".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un acte amb un miler aproximat de persones, Rajoy ha fet un discurs europeista afirmant que fora de la UE "s'és al no-res" i que la Constitució "és el nostre enllaç amb la UE per no tancar-se al món". El cap de l'executiu central ha afirmat que la derrota d'ETA s'ha de produir "sense concessions" i apostant per l'estat de dret.

El cap de llista del PP, Antonio Basagoiti, s'ha vantat que els seus actes estiguin més plens que els del PNB i el PSOE per insuflar ànims a la seva militància, resignada a passar a l'oposició pura i dura. Ha intentat fer un esforç mobilitzador perquè, segons ell, "està en joc Espanya". Es tria, ha dit, si el PNB té o no prou força per "obrir el meló de la independència".

Nerea Llanos, candidata del PP, ha afirmat que només hi ha dues opcions: "Seguir a Espanya, a l'euro i a Europa o la independència". També ha acusat el PNB de buscar acords amb EH Bildu i ha advertit que no faltarà cap papereta abertzale a les urnes diumenge que ve.

A més de Rajoy, a l'acte hi assistien dirigents del PP estatal com ara Javier Arenas. Aquesta setmana s'hi espera la presència de la vicepresidenta del govern, Soraya Sáenz de Santamaría.

stats