El consell de ministres aprovarà aquest divendres més mesures uniformitzadores

Rajoy anuncia un nou paquet legislatiu per llimar duplicitats i simplificar procediments administratius

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha esquivat aquest dijous referir-se al referèndum d'Escòcia, després de prendre partit a favor del no, ahir dimecres, durant la sessió de control al Congrés. Ha participat en un acte a la Moncloa per presentar les reformes que s'estan implementant en l'administració pública per reduir-ne els costos. En aquest sentit, ha anunciat un nou "paquet normatiu", que s'aprovarà al consell de ministres de demà divendres, amb l'objectiu de llimar "duplicitats" i eliminar "barrers burocràtiques". "L'objectiu és fer la vida més fàcil als ciutadans", ha sentenciat Rajoy.

En la seva intervenció, ha explicat que amb les reformes que s'han aplicat fins ara, el conjunt de les administracions s'han estalviat 10.417 milions. D'aquests, 5.535 corresponen a les comunitats autònomes.

El pla conjunt que rebrà el vistiplau de l'executiu –i que implica la modificació de diverses lleis– inclou un "manual de simplificació administrativa" i un altre per evitar "duplicitats". Això ha de permetre, ha explicat Rajoy, que "no hi hagi més ens públics que els estrictament imprescindibles".

"Espanya és un gran país i es mereix una administració excel·lent", ha afirmat a tall de conclusió el president del govern espanyol.