Política 01/06/2011

Rajoy avala els pressupostos d'Artur Mas

El president del PP reclama la convocatòria del Consell de Política Fiscal per fixar un sostre de despesa a les autonomies

Joan Rusiñol
1 min

MadridMariano Rajoy ha avalat aquesta tarda els pressupostos que ha presentat el govern de Catalunya. Segons ha dit, "aposten per la transparència" i, per ell, aquest és un punt positiu. El líder del PP intueix que el govern d'Artur Mas ha optat per incloure una part de la despesa heretada del govern de José Montilla, encara que això dispari el dèficit per sobre del que ordena Madrid. Per Rajoy, si cal triar, és bo que els números siguin els reals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una insòlita compareixença de premsa amb preguntes la seu del PP a Madrid (no n'hi feia cap des del mes de desembre) ha elogiat els comptes públics de Catalunya perquè són "restrictius".

Rajoy ha comparegut després de reunir-se amb els presidents autonòmics del PP, amb qui ha acordat un ampli programa de govern que es comprometen a aplicar totes les comunitats autònomes governades pels populars. Garanteixen prioritzar l'austeritat i per això reclamen que es convoqui de forma urgent el Consell de Política Fiscal i la Conferència de presidents autonòmics per assegurar que es compleixi el dèficit previst aquest any i parlar d'educació i ocupació.

Els populars es comprometen a fixar per ell un sostre de despesa i d'endeutament allí on governen, a reduir càrrecs de confiança i a tenir com a màxim 10 conselleries. També assegura que no apujaran impostos i que tampoc retallaran polítiques socials. "L'austeritat és una virtut", ha dit.

No ha volgut parlar de l'elecció de Rubalcaba i només li ha recordat que ell va plegar del govern quan va ser escollit per José María Aznar com a successor.

stats