Política 05/03/2012

Rajoy: "El problema de les comunitats autònomes també és el nostre problema, això és un Estat"

El president espanyol es limita a dir que les autonomies hauran de "fer esforços" i que ja els ha flexibilitzat dues dècimes l'objectiu de dèficit

Joan Rusiñol
1 min
Mariano Rajoy, en la roda de premsa a la Moncloa

MadridLluny de la contundència dels ministres d'Economia i Hisenda, Luis de Guindos i Cristóbal Moantoro, respectivament, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha esquivat dir que no flexibilitzaran el dèficit de les comunitats autònomes. El cap de l'executiu ha assegurat: "El problema de les autonomies és també el nostre problema, això és un Estat". Ha recordat que quan ell viatja a Brussel·les ha de retre comptes de totes les institucions i que, per tant, el dèficit autonòmic i municipal també l'afecta a ell directament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El govern es responsabilitza de tothom", ha dit Rajoy. Però ha avisat: "Les comunitats i els ajuntaments també han de fer un esforç important". Per defensar-se de les crítiques, ha reiterat que en el canvi de l'objectiu de dèficit del 4,4% al 5,8% també s'han augmentat dues dècimes –de l'1,3% a l'1,5%– als governs autonòmics i ha insistit que proven "d'ajudar-les" amb el pla per pagar els proveïdors. "No és donar-los diners, és deixar-los-en".

Rajoy també ha desitjat que baixi la prima de risc i ha afirmat que "no podem abaixar la guàrdia".

stats