Política 30/05/2012

Duran: "A mi ningú m'ha de parar els peus"

El líder d'Unió, en una entrevista a Catalunya Ràdio, recorda que defensa exactament el mateix que Artur Mas sobre el pacte fiscal i rebutja les crítiques de l'exconsellera Carme-Laura Gil

Pere Martí
1 min
Josep Antoni Duran i Lleida

BarcelonaEl líder d'Unió, Josep A. Duran i Lleida, ha declarat a 'El matí de Catalunya Ràdio' que defensa "exactament el mateix" que Artur Mas en la negociació del pacte fiscal i ha rebutjat les crítiques rebudes per part de l'exconsellera Carme-Laura Gil, que ha demanat per carta al president de la Generalitat que aturi Duran i el cessi. "A mi ningú m'ha de parar els peus", ha advertit el secretari general de CiU, que aquesta tarda assistirà a la cimera de partits per consensuar el nou model de finançament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa a la cimera, Duran considera que l'actual majoria que configuren CiU, ERC i ICV a favor del concert econòmic és "necessàriament complementable" per guanyar suports amb la resta de formacions catalanistes, com el PSC, i "i si pot ser el PP, també". L'estratègia de Duran és aconseguir el màxim consens possible perquè "com més plegats anem a Madrid, millor". Respecte a les declaracions del delegat de la Generalitat a Madrid, el democristià Jordi Casas, que ahir va dir que calia deixar el pacte fiscal en segon terme i prioritzar la crisi, ha assegurat que no les ha sentit.

En l'àmbit de la crisi financera, Duran ha recomanat que el clima "s'assereni" i s'ha mostrat contrari a "obrir en canal" el sistema financer espanyol, perquè aleshores la prima de risc es dispararà i no quedarà altre remei per a Espanya que la intervenció.

stats