Política 28/01/2015

Rajoy acusa Mas d'afeblir el creixement econòmic amb la convocatòria d'eleccions

Retreu al president que, si volia avançar els comicis, no els fes coincidir amb els del mes de maig

Joan Rusiñol
2 min
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, amb el president del PP andalús, Juan Manuel Moreno. ACN

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha acusat aquest dimecres el president de la Generalitat, Artur Mas, de perjudicar el creixement econòmic amb la convocatòria d'eleccions anticipades per al mes de setembre. A la presentació d'un esmorzar informatiu a Madrid del líder dels populars andalusos, Juan Manuel Moreno, Rajoy ha assegurat que si els màxims dirigents de Catalunya i Andalusia "abandonessin la política petita" i tinguessin "altura de mires" seria possible créixer més enllà del 2% del PIB.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El cap de l'executiu espanyol hi ha afegir ha lamentat "l'enorme error" que suposa cridar tantes vegades els ciutadans a les urnes en un any. Això passa, ha assegurat, pel "capritx" d'alguns dirigents que actuen, a parer seu, només per "raons partidàries". Creu que ni a Catalunya ni a Andalusia hi havia motius objectius per avançar els comicis.

Diu que si, no obstant, volien acabar la legislatura abans d'hora podien haver fet coincidir-los amb la convocatòria del maig, quan es renovaran ajuntaments i comunitats autònomes. L'argumentari de la Moncloa dels últims dies acusa els dos governs de generar un sobrecost als ciutadans amb aquesta decisió. Ells catalans votaran el 27 de setembre i els andalusos el 22 de març.

El cap de l'executiu ha dit que ara toca "aprofundir" en les polítiques que ell desplega des del govern i que, afirma, "estan triomfant a Europa". Diu que, malgrat el suposat afebliment de la recuperació per motius electorals, el 2015 serà un any "bo".

Sobre Andalusia, ha acusat la presidenta, Susana Díaz, de voler aprofitar les eleccions com a "trampolí" cap a la presidència de l'executiu espanyol, desbancant el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, a qui no ha citat. Si guanya Moreno, diu, es quedarà quatre anys a la comunitat autònoma.

stats