Política 06/07/2015

Rajoy, sobre la data de les eleccions: "Amb absoluta franquesa, no ho sé però seran a finals d'any"

Deixa entreveure que els comicis espanyols es convocaran per al novembre

Ara
1 min
Mariano Rajoy, ahir diumenge en un acte de la fundació FAES a Madrid. EFE

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, continua sense aclarir quan s'acabarà la legislatura actual. El que sí que sembla descartat és que avanci la data de les eleccions per fer-les coincidir al setembre amb les del Parlament de Catalunya. En una entrevista a Telecinco aquest dilluns al vespre ha deixat entreveure que se celebraran al novembre, és a dir, quatre anys justos després de les de 2011.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Davant les preguntes de l'entrevistador, el cap de l'executiu espanyol ha afirmat que "amb absoluta franquesa" no sap encara per a quin dia exacte convocarà els ciutadans a les urnes però ha afegit que serà "a finals d'any". El periodista Pedro Piqueras li ha repreguntat si això volia dir al desembre, com s'ha especulat els últims dies, i Rajoy ha contestat que "no".

En tot cas, ha avançat que té intenció que el Congrés també treballi al mes d'agost per agilitzar el procés de tramitació dels pressupostos perquè vol deixar-los enllestits abans d'acabar el mandat. Diu que presentar els comptes generals de l'Estat –a diferència del que va fer l'últim govern de José Luis Rodríguez Zapatero– dóna "certesa" i una "sensació de normalitat".

stats