Política 02/04/2012

El govern espanyol posarà en marxa un pla antifrau a la Seguretat Social i a les prestacions d'atur

La ministra d'Ocupació diu que el pla "sense precedents" estarà llest en un mes i se centrarà a acabar amb “l'ocupació irregular” i fer “aflorar el frau” en la Seguretat Social

Joan Rusiñol/joan Faus
2 min

MadridEl president espanyol, Mariano Rajoy, ha esquivat avui fer cap referència a l'amnistia fiscal que va aprovar el seu govern divendres passat, en el marc dels pressupostos generals del 2012. En canvi, però, ha subratllat el pla imminent per combatre el frau fiscal que va apuntar divendres el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sense donar gaires detalls, Rajoy sí que ha avançat una novetat important. Es reforçarà la lluita per perseguir els comportaments irregulars en la Seguretat Social i el cobrament de les prestacions per desocupació. Com va dir divendres Montoro, ara la prioritat del govern espanyol és "ingressar", i aquesta mesura camina en aquest sentit.

Hores més tard, la ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, ha donat alguns detalls més en la seva compareixença en una comissió al Senat. La ministra ha dit que el pla "sense precedents" estarà llest en un mes i se centrarà a acabar amb “l'ocupació irregular” i fer “aflorar el frau” en la Seguretat Social a través del cobrament il·legal de prestacions d'atur, bonificacions i incentius d'ocupació. "El frau ja s'ha acabat, no es permetrà", ha subratllat.

“La situació actual requereix aturar conductes que minven ingressos i el dret just a les prestacions socials”, ha assegurat Báñez, que ha afegit que el pla s'impulsarà en col·laboració amb les comunitats autònomes i amb l'Agència Tributària. “És una lluita que afecta tota la societat. Cal reconduir aquestes males pràctiques”, ha dit.

D'altra banda, Rajoy ha deixat clar avui que seguirà amb el full de ruta reformista que va marcar quan va prendre possessió del càrrec, malgrat que els resultats triguin a arribar. Al comitè executiu del PP, i a porta tancada, alguns dirigents, com l'andalús Javier Arenas, han expressat el seu ple suport a les mesures de la Moncloa, malgrat els costos electorals que hagin pogut tenir per als populars.

stats