Política 26/01/2015

Rajoy espera que el nou govern grec estigui "compromès amb el projecte d'integració europea"

El president del govern espanyol felicita Alexis Tsipras, que aquest diumenge va guanyar les eleccions

Joan Rusiñol
1 min
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, aquest diumenge a Madrid. EFE

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha enviat aquest dilluns un telegrama de felicitació al nou primer ministre grec, Alexis Tsipras, líder de la formació d'esquerres Syriza, que es va imposar a les eleccions gregues d'aquest diumenge. El cap de l'executiu espanyol espera que el nou govern sigui "estable i compromès amb el projecte d'integració europea".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rajoy, que aquest dilluns al vespre serà entrevistat a Telecinco, avisa Tsipras que "aquest és el camí que ens conduirà al creixement, la prosperitat, l'ocupació i a garantir el benestar dels nostres ciutadans". El líder del PP, que aquest cap de setmana va carregar contra les propostes econòmiques dels partits a l'esquerra de la socialdemocràcia tradicional, com Podem, va donar suport electoral al seu soci polític, el candidat de Nova Democràcia, Andoni Samaràs.

En el telegrama, Rajoy felicita el nou mandatari i li ofereix la seva "disposició" a treballar colze a colze de manera bilateral i comunitària. També felicita el poble grec per haver votat de forma "lliure i democràtica", gràcies, diu, a la seva Constitució.

stats