Política 30/06/2015

Rajoy, sobre el 27-S: "Si Mas se salta la llei, actuarem de la mateixa manera que fins ara"

Diu que no s'ha complert cap de les "pretensions" del president de la Generalitat i demana "confiança en la llei"

Joan Rusiñol
1 min
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, aquest dilluns a la seu del PP. EFE

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha defensat aquest dimarts, en una entrevista a la Cadena Cope, la seva actuació davant del procés sobiranista de Catalunya. Assegura que el seu govern ha actuat de forma "proporcional" i que no pensa canviar ara el rumb ni el to de la resposta si el 27 de setembre hi ha una majoria independentista al Parlament: "Si el senyor Mas se salta la llei, actuarem de la mateixa manera que ho hem fet fins ara", ha sentenciat. Un cop més, ha recordat que els comicis només poden ser d'abast autonòmic, per renovar la cambra catalana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rajoy ha admès, a preguntes de l'entrevistador, que hi ha sectors que haurien volgut un posicionament més "contundent" però es mostra convençut que ha pres el camí correcte, per exemple, intentant frenar la convocatòria del 9 de novembre El cap de l'executiu espanyol subratlla que són els tribunals els qui han de "decidir" sobre la legalitat dels passos que facin les institucions catalanes i ha demanat al seu electoral "confiança en la llei". Ell, avisa, no pensa fer accions "cridaneres" que surtin del guió que s'ha marcat.

Traient pit dels resultats aconseguits en aquest camp, ha afirmat que el president de la Generalitat no ha aconseguit portar a terme "cap de les seves pretensions" i que Catalunya continua sent el que era fa 25 anys, és a dir, una comunitat autònoma dins de l'estat espanyol.

Rajoy no ha volgut concretar si avançaria les eleccions, si bé ha deixat clar que seran aquest any, ja que la llei li permetria estirar la legislatura fins a principis de 2016.

stats