Política 07/05/2012

Rajoy sobre el pacte fiscal: "Espanya té una altra prioritat, no és hora del repartiment de la misèria"

El president espanyol avisa la Generalitat que "ara toca pensar en gran"

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha estat clar avui a l'hora de referir-se al pacte fiscal que reclama el govern de Catalunya. Ha assegurat que "Espanya té una altra prioritat". Segons ha dit, tothom ha d'entendre que ara els problemes són uns altres. "La prioritat és la recuperació econòmica, no és hora de parlar del repartiment de la misèria".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rajoy ha avisat la Generalitat que "toca pensar en gran i, qui no ho faci així, s'equivoca". Ha reiterat que no té cap intenció d'obrir un nou model de finançament perquè abans s'haurien de recuperar els recursos públics i la recaptació.

En una entrevista a Onda Cero, el cap de l'executiu espanyol ha dit que creu en l'estat autonòmic, però que farà reformes per llimar duplicitats i treballarà per aconseguir la unitat de mercat dins de l'Estat. "La clau és que no s'enfonsi, perquè és massa car", ha dit.

Sobre Catalunya, en canvi, ha tornat a lloar la política de control del dèficit i de retallada de la despesa del president Mas. Per això, ha garantit el suport del PPC a la política econòmica de la Generalitat, però s'ha desmarcat rotundament del programa nacionalista del Govern.

stats