Política 16/06/2011

El PP ja carrega contra Rubalcaba pels fets de Barcelona

Els populars insisteixen avui que "no es pot confondre prudència amb passivitat"

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl responsable d'Interior i hereu polític de Zapatero, el vicepresident Alfredo Pérez Rubalcaba, va posar-se ahir al servei de les necessitats del conseller Felip Puig, que té les competències per dirigir l'actuació dels Mossos d'Esquadra. No li ha servit, però, per frenar els atacs del Partit Popular, que avui l'han convertit en el blanc de les crítiques.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La portaveu popular al Congrés, Soraya Sáenz de Santamaría, ha assegurat que Rubalcaba és "el responsable de la seguretat i la defensa de tots els espanyols" i l'ha instat a actuar "amb proporcionalitat", el terme que aquests últims dies curiosament més ha repetit el ministre de l'Interior per explicar la seva posició. Per la dirigent popular, "no es pot confondre prudència amb passivitat". Els populars, que ja havien anat apujant el to de les crítiques per la suposada permissivitat amb el moviment 15-M, creu que ahir a Barcelona es va produir la gota que va fer vessar el got. I volen que s'actuï.

En un mateix sentit s'ha expressat el president del PP, Mariano Rajoy:"Qui té l'obligació de garantir la llibertat i els drets individuals és aquell que ha estat elegit pels ciutadans a les urnes", ha dit en una clara referència al govern socialista. Ahir, Rajoy es va limitar a carregar contra els que van atacar i insultar els diputats sense qüestionar, però, l'estratègia de reacció de les autoritats.

stats