CAP AL 20-N

Rajoy: "Aplicaré la tisora a tot excepte a les pensions, sanitat i educació"

El líder del PP ha assegurat que "sobren organismes autònoms", i no ha volgut revelar la seva proposta per a ministre d'Economia

El líder del PP, Mariano Rajoy, ha assenyalat avui que, si guanya les eleccions el 20 de novembre, aplicarà "la tisora a tot excepte a les pensions públiques, la sanitat i l'educació".

En una entrevista a Punto Radio, Rajoy ha garantit que hi haurà retallades, "i moltes", a les administracions. No ha assegurat si planteja un govern de deu ministeris, però sí que ha insistit que "sobren organismes autònoms, ens públics fundacionals, empreses públiques i molt personal de confiança". "Sobren moltíssims càrrecs", ha afegit, i alhora ha mostrat el seu desacord amb el fet que les institucions, avui en dia, tinguin personal de confiança pertot arreu.

A la pregunta de qui serà, si guanya les generals, el seu ministre d'Economia, Rajoy ha considerat "pretensiós anar donant noms" quan el PP encara no ha guanyat els comicis. El líder popular ha recordat que ell no es va presentar a les últimes eleccions generals revelant la seva proposta per a ministre d'Economia. "Això a Espanya no s'ha fet així. Aquí la llei marca que primer el president ha de comunicar al Rei quin és el seu govern, i després el pot donar a conèixer a l'opinió pública", i
Rajoy s'ha mostrat partidari de "respectar aquest procediment".

A la pregunta de si és cert que valora la possibilitat de no anar a viure al Palau de la Moncloa si arriba a la presidència, Rajoy no ha respost i s'ha limitat a dir que desconeix qui pot haver explicat aquest assumpte. Preguntat novament per aquesta opció, Rajoy s'ha quedat en silenci i finalment ha dit que farà "el que hagi de fer".

Més continguts de