Política 02/05/2015

Rajoy reivindica el PP enfront de les "modes" i dels "malsons" del passat

El president espanyol vol guanyar el 24-M per poder dir que la recuperació econòmica és una "missió complerta"

Ara
2 min
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, aquest dissabte a Toledo. EFE

MadridA punt de començar la campanya electoral per a les autonòmiques i municipals del dia 24, Mariano Rajoy ha fet costat aquest dissabte a la candidata a la presidència de Castella-la Manxa, María Dolores de Cospedal. El president del govern espanyol ha deixat clar que, malgrat els dubtes que el seu disseny de campanya genera de portes endins, la seva principal bandera electoral serà l'economia. De fet, ha demanat als espanyols que tornin a confiar en el PP, com van fer majoritàriament el 2011, per poder proclamar "missió complerta" pel que fa a la recuperació. Ells, diu, són l'única garantia que el creixement econòmic no s'aturarà.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Som el partit que tot espanyol associa amb el creixement econòmic i la creació de llocs de treball", ha avisat Rajoy per justificar l'eix del seu discurs. Ha recordat que al principi del seu mandat els experts li plantejaven la possibilitat de sortir de l'euro o de demanar un rescat global de les finances espanyoles per fer front a la situació de l'economia espanyola. "'Què fa aquest home?', em deien", ha recordat. Ara treu pit d'haver aguantat i d'haver posat en marxa un programa reformista que ha permès, segons ha dit, que aquest any la previsió de creixement sigui del 2,9% del PIB.

"L'horitzó és allà i ara cal seguir en la línia que hem marcat perquè funciona", ha assegurat.

El partit de la "moderació"

Rajoy ha demanat als seus companys de partit que diguin amb "orgull" que han complert els compromisos i que demanin el vot amb "la consciència del deure fet". Ja amb la vista posada a les urnes del dia 24, els ha dit que ara l'únic risc és que els ciutadans apostin per les "receptes del passat" que van provocar "etapes de malson" en una referència directa al PSOE. Conscient que en molts territoris les enquestes indiquen que no es repetiran les majories absolutes d'ara, ha reiterat el seu convenciment que el PP guanyarà aquests comicis. A diferència d'altres ocasions, però, ha evitat els atacs més durs contra Ciutadans i s'ha limitat a deixar entreveure que és un partit que navega en funció d'on bufen els vents i sense uns valors clars.

Enfront d'aquestes formacions, ha reivindicat la bandera de la "moderació" i de l'"esperit de la Transició" per al PP. Ha assegurat que el seu és un partit "independent" que no rep ordres de ningú i que "no és esclau de les modes", amb referència a Albert Rivera. "Som el partit central de la nostra democràcia i on pivota la defensa de les nostres llibertats", ha afirmat.

Rajoy també ha demanat que la societat parli bé de la "gran nació" espanyola.

stats