Política 20/05/2013

Rajoy convoca els 'barons' del PP per calmar la revolta contra el dèficit asimètric

Cospedal assegura que el repartiment del dèficit entre les comunitats serà "equilibrat i just"

Ara
1 min

MadridEl president espanyol, Mariano Rajoy, ha convocat els 'barons' populars el proper dilluns 27 de maig per calmar la revolta contra el dèficit asimètric, just dos dies abans que Brussel·les flexibilitzi oficialment l'objectiu de dèficit per als comptes de l'Estat. La número dos del partit, María Dolores de Cospedal, ho ha confirmat tot i que ha matisat que la trobada és una més de les que Rajoy té amb les cúpules autonòmiques del partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Cospedal no ha volgut donar cap pista sobre com seran els criteris de repartiment del dèficit entre les comunitats i que estan provocant tant de malestar a les files populars. S'ha limitat a afirmar que els paràmetres que triarà el govern central seran "equilibrats i justos". Cospedal ha afegit que "qualsevol solució serà acordada entre tots" i no com la darrera reforma del sistema de finançament, que, segons ella, la va pactar el govern del PSOE amb "CiU i ERC", malgrat que en realitat es va negociar amb el govern tripartit.

La número dos del PP creu que tot i les crítiques és compatible "un discurs bàsic nacional" i alhora que els presidents autonòmics del PP defensin "els interessos dels seus ciutadans" arran del debat obert sobre el dèficit.

Cospedal ha volgut tranquil·litzar els 'barons' populars de les comunitats complidores amb el dèficit assegurant que en cap cas es veuran perjudicades en el repartiment i que Catalunya no tindrà un tractament especial en el procés.

stats