Política 06/05/2013

Rajoy defensa les seves polítiques econòmiques davant els crítics del PP

Assegura que si no hagués apujat impostos, Espanya estaria intervinguda

M. Eugènia Quetglas
1 min

MadridEl president del govern central, Mariano Rajoy, ha defensat aquest dilluns les seves polítiques econòmiques davant els crítics del PP que li retreuen que no compleix amb el programa electoral amb el qual va guanyar les eleccions. La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha explicat en roda de premsa que Rajoy en la reunió del comitè executiu ha justificat que “si no haguéssim apujat els impostos, ara estaríem rescatats”. El líder del PP ha afirmat que “no li agrada apujar impostos”, per automàticament prometre: “De seguida que puguem, abaixarem impostos".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Cospedal, la presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre, s'ha limitat a dir en veu alta que ella és partidària de baixar l'IRPF. Segons la número dos del PP, Aguirre no ha fet més observacions, tot i les crítiques fetes a Rajoy el Primer de Maig.

Cospedal ha defensat la política del PP assegurant que "s'ha superat una crisi del deute i una altra delsistema financer". "Fa un any tothom parlava de la intervenció, un anydesprés ningú parla de la intervenció d'Espanya i ningú li diu elque ha de fer", ha proclamat.

Sobre els possibles pactes per sortir de la crisi que reclama l'oposició, segons Cospedal, Rajoy ha fet dues observacions que són les següents: "El govern central i el PP té un mandatde tots els espanyols per governar i per fer tot el necessari persortir de la crisi i, segon, el govern central està disposat a tancar un pacte sempre que no sigui tornar a les polítiques que ens van portar finsaquí. No es poden sol·licitar polítiques que provoquin mésdespeses i més endeutament", ha detallat.

stats