Política 29/11/2014

"Catalunya no pot ser un país de llistes, partits i causes úniques. Una mica de respecte, per favor!", Rajoy en deu frases

El president espanyol fa un discurs molt dur a Barcelona, una declaració de guerra política sense concessions

F.c.m.
2 min
El president espanyol, Mariano Rajoy, en la convenció del PP a Barcelona aquest dissabte / EFE

BarcelonaMariano Rajoy ha clausurat la convenció municipal del PP aquest dissabte en la que era la seva primera visita a Barcelona després del 9-N. Ho ha fet amb un discurs dur contra l'independentisme i contra la gestió i les propostes polítiques de Mas, sense marge per a terceres vies.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. "Admiro la dedicació del PP a una Catalunya que és la plural i l'espanyola que alguns s'entesten a ignorar"

2. "Jo he vingut aquí molts cops aquesta legislatura i les anteriors. La ministra Ana Pastor ha vingut 36 cops, el ministre José Manuel Soria, 25 cops, i Luis de Guindos, 23. De la ministra Báñez [que també hi era] no en sé la dada"

3. "Conec Catalunya i sé que és molt plural. I ningú té dret a parlar en nom de Catalunya i menys un governant que ignora dos de cada tres catalans, els que no es van sentir interpel·lats el 9-N"

4. "Si junts hem escrit una formidable història d'èxit, ¿per què alguns la volen acabar? Aquí s'amenacen ràdios i alguns representants alimenten campanyes contra les seves empreses [amb referència a les declaracions de la diputada d'Unió Elena Ribera sobre Freixenet]. Ho dic perquè és cert, em dol, no m'agrada i és impropi de Catalunya"

5. "Des que fa dos anys va perdre dotze escons tot el que ha fet Mas ha estat una fugida endavant deixant enrere cada cop més gent. El 9-N va ser un simulacre amb escandalosa parcialitat de la Generalitat i els seus mitjans. Una farsa en què va invertir tota l'energia i molts diners. Si volia presentar una Catalunya independentista ha fracassat en tota regla"

El núvol de paraules del discurs de Rajoy

6. "Catalunya fa quatre anys que està en desgovern i un munt d'eleccions en quatre anys i un simulacre de consulta. I quan la Generalitat no pot anar als mercats, com se solucionen els problemes? Amb plebiscits? No, amb el FLA i el Tresor d'Espanya. Igual amb els farmacèutics i els bons patriòtics que van endossar i també amb les caixes i els serveis socials. Nosaltres sempre hi hem sigut"

7. "El que no hem fet és jugar ni a la tensió ni a l'enfrontament; els deliris es frenen amb calma i no amb rebombori. No jugarem a enganyar prometent el que no podem donar. Hem parlat per buscar solucions però no negocio sobre la igualtat dels espanyols i el compliment de la llei i les resolucions del TC"

8. "Potser no som tan astuts com d'altres, però la gran operació de propaganda internacional del 9-N, que jo coneixia, es va ensorrar. Va ser el gran fracàs"

9. "No sé què vol dir 'plebiscitàries'. Mai en la història un governant havia perdut tant el temps, havia fet perdre tant als ciutadans i provocat tanta inestabilitat. Què farem? Mantenir estabilitat, les reformes, el govern responsable... Catalunya no pot ser un país de llistes, partits i causes úniques. Una mica de respecte, per favor!"

10. "Ara són temps difícils en què és fàcil que prosperi la demagògia i el populisme i on fa falta convicció per defensar moderació, sentit comú, prudència i idees en què un creu"

stats