Política 23/01/2011

Rajoy fa una crida a la "recuperació nacional" i diu que les autonomies hi han de contribuir

El líder dels populars fa un discurs constitucionalista per atraure votants del PSOE descontents amb Zapatero

Joan Rusiñol
1 min

SevillaMariano Rajoy ha tancat la convenció dels populars a Sevilla fent una crida a posar en marxa "una gran tasca de recuperació nacional que exigeix l'esforç de tota la nació (espanyola)". Pel líder del PP, l'estat de les autonomies ha de servir per "donar més impuls a la nació". Ha defensat el model territorial vigent fins ara i ha reclamat comunitats més "austeres, fortes i eficaces".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rajoy ha esquivat les crítiques directes a Zapatero, de qui no ha pronunciat el nom en cap moment. Segons ha dit, comença "un nou temps polític" en què cal deixar de banda les crítiques i centrar-se en els objectius. És en aquest sentit que afirma: "el patriotisme i la bona voluntat no són de cap partit", un missatge directe als votants socialistes descontents. Rajoy diu que l'arribada del PP al poder el 1996 no va ser "un somni" i que per tant es pot "repetir".

El president del PP andalús, Javier Arenas, ha apuntat directament a Catalunya i ha avisat que no acceptarà que s'obligui "a cap nen andalús a ser educat en una llengua que no sigui la castellana". No ha especificat, però, quina.

stats