Política 14/08/2012

Rajoy confirma que prorroga els 400 euros per a persones que han esgotat l'atur

Ho ha dit després de reunir-se amb el rei a Mallorca

Joan Rusiñol
1 min
Rajoy ha despatxat amb el rei Joan Carles a Mallorca / EFE

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha confirmat avui que al consell de ministres del dia 24 prorrogarà l'ajuda dels 400 euros per als aturats de llarga durada que han esgotat les prestacions d'atur. El cap de l'executiu espanyol, però, ha avisat que retocarà la mesura per assegurar que serveixi amb més efectivitat per reinserir al mercat laboral les persones que reben aquesta ajuda.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha dit, allargar la prestació és "just" i ha precisat que tindrà efectes retroactius al dia 16, que és quan acabava el termini actual.

Rajoy ho ha anunciat després de reunir-se amb el rei Joan Carles al Palau de Marivent, a Mallorca. A la trobada, han abordat la situació econòmica, la realitat de Síria, els incendis que cremen a l'estat espanyol i l'agenda internacional dels dos mandataris. Rajoy es concentrarà en l'àmbit europeu i durant el mes d'agost i setembre es veurà, entre altres personalitats, amb la cancellera alemanya, Angela Merkel; el primer ministre italià, Mario Monti, i el president del Consell Europeu, Herman van Rompuy.

Catalunya

Davant diverses preguntes dels periodistes, Rajoy ha valorat positivament les mesures d'austeritat que estan prenent governs com el de les Illes. Sobre Catalunya, ha dit que ha fet "un gran esforç, tothom ho sap", però ha reiterat que no es pot acabar aquí, perquè "qui ha de tirar endavant és el conjunt del país".

stats