Política 18/09/2013

Rajoy es remet a la carta a Mas i evita revelar els seus plans sobre Catalunya

Repta a Rubalcaba a aclarir si el PSOE dóna suport al dret a l'autodeterminació

M. Eugènia Quetglas
1 min
Mariano Rajoy, aquest dimecres al Congrés / EFE

MadridEl president del govern central, Mariano Rajoy, s'ha remès a la carta que va enviar dissabte passat al president de la Generalitat, Artur Mas, i s'ha excusat per no valorar-hi l'èxit de la Via Catalana i com pensa donar-hi resposta, tal com l'hi han reclamat aquest dimecres CiU i el PSOE en la sessió de control del Congrés.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rajoy ha quedat descol·locat quan el cap de l'oposició, Alfredo Pérez Rubalcaba, li ha preguntat si pensa respondre amb alguna iniciativa als "milers de ciutadans de Catalunya que van expressar de manera pacífica les seves aspiracions polítiques". Per això, després d'apel·lar a la carta de Mas, on diu que ja va plasmar els seus plantejaments sobre el procés català, ha atacat el PSOE i l'ha instat a dir "clarament" si dóna suport o no al dret d'autodeterminació i a explicar la seva proposta federal i la reforma constitucional que planteja.

"Veig que vostè té més idees del meu partit que del que farà a Catalunya", li ha etzibat Rubalcaba, que també li ha retret que porta un any sense fer res, quan a Catalunya "hi ha una majoria de gent que s'ha d'escoltar".

Rajoy no ha volgut exposar en seu parlamentària quin són els seus plantejaments polítics sobre el procés català. En resposta al portaveu adjunt de CiU, Pere Macias, s'ha limitat a defensar el diàleg com "el millor instrument" per trobar la solució als problemes "amb lleialtat institucional i respecte al marc jurídic".

stats