Política 11/07/2012

Rubalcaba exigeix un impost a les grans fortunes en comptes d'apujar l'IVA

Proposa un gran acord al PP per tenir un pla d'acció conjunt pel que queda de legislatura

J.rusiñol/j.faus
1 min
Rubalcaba critica les retallades anunciades per Rajoy al Congrés

MadridEl líder de l'oposició, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha demanat aquest dimecres al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que recapaciti i no apugi l'IVA. S'ha avançat a les hipotètiques crítiques del grup popular i ha dit que, precisament perquè ja va augmentar l'impost el govern socialista, no es pot demanar de nou l'"esforç" als ciutadans. El secretari general del PSOE ha advertit que la mesura serà dolenta per al "consum".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Com a mesura alternativa per millorar els ingressos, Rubalcaba ha reclamat al govern espanyol que apliqui un impost a les grans fortunes. El dirigent socialista, a més, ha proposat a Rajoy asseure's i teixir un pla conjunt pel que queda de legislatura que garanteixi "austeritat justa i creixement".

Rubalcaba, però, ha centrat bona part de la intervenció a repassar els sis mesos de gestió del PP, amb un to que recordava el debat de política general que aquest any no es farà. Ha criticat que la legislatura comencés amb una alça de l'IRPF, que als pressupostos no quadressin –a parer seu– ingressos i despeses, i la gestió de Bankia que "ens va enviar de cap al rescat financer o, com a mínim, el va encarir".

A més, ha censurat la feina del ministre d'Economia, Luis de Guindos, i del d'Hisenda, Cristóbal Montoro, per generar "desconfiança" fora. "Va posar la carn fresca als nassos del tigre", ha dit a De Guindos. "Vindran cents d'homes de negre i de gris a vigilar-lo de prop", ha etzibat a Montoro, a qui ha recordat que el primer ministre italià, Mario Monti, no ha criticat mai l'herència de Silvio Berlusconi.

stats