Política 26/10/2015

Rajoy demana comprensió: "No som perfectes, però no posem l'atenció només en allò que no funciona"

El president intenta donar una imatge més propera en l'entrevista a TVE però no entra a fons en els temes més incòmodes

Ferran Casas
2 min
Mariano Rajoy a TVE

MadridHores després que el consell de ministres hagi aprovat el decret de convocatòria de les eleccions del 20 de desembre i fer balanç, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha estat entrevistat per Ana Blanco a TVE. Les preguntes de la presentadora s'han intercalat amb les d'una dotzena de ciutadans, triats per representar tots els sectors socials. Les preguntes, gravades, no han tingut però ni el ritme ni la gràcia que tenien les del 'Tengo una pregunta para usted' de fa uns anys a la mateixa cadena (aquí amb Zapatero i aquí amb Carod-Rovira) i que era en directe i amb possibilitat de repreguntar de forma espontània. Aquestes són les 10 frases més destacades:

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. Eleccions a la contra: "El meu principal rival sóc jo mateix, he de fer que els que van confiar en nosaltres fa quatre anys hi tornin ara"

2. Els pactes, ja ho veurem: "No hem parlat encara d'amb qui hauríem de governar. El més important és el programa, no amb qui pactem o no. El que importa és que la política econòmica la puguem mantenir"

3. En defensa del bipartidisme: "El normal són dos partits, pensi en els EUA, Alemanya o França. Al final que n’hi hagi dos de grans és el que funciona"

4. La corrupció l'ha desgastat: "La corrupció ens ha perjudicat molt, més que la situació econòmica, perquè la gent ja sabia el que hi havia i ha vist els països del nostre entorn. Quan la corrupció va acompanyada de les dificultats econòmiques fa molt de mal. Hem pres decisions difícils"

5. Donar la cara: "Pot ser que el tema del plasma m’hagi distanciat... Ara he fet moltes entrevistes, rodes de premsa i moltes compareixences. A la primera part de la legislatura la prioritat era evitar la fallida i capgirar la situació"

6. D'Aznar, què en fem?: "No sé si Aznar farà campanya, dependrà d’ell. Em semblaria bé perquè és un actiu important del partit"

7. A Catalunya, poca oferta: "Catalunya és molt plural. Hi ha gent molt diferent. Jo he parlat amb el govern de la Generalitat. Mai m’he negat al diàleg però no puc disposar del que no és meu [la sobirania nacional]. El dret a decidir és de tots, no d’una part"

8. La llei, però alguna cosa més?: "Cal actuar fonamentalment en el terreny polític, però tothom està obligat a complir la llei. Veig opcions, però els independentistes volen el que volen. Diàleg tot, però no per liquidar la sobirania nacional. Cal mà esquerra i habilitat per evitar això de la supressió de l’autonomia"

9. De què hem de parlar?: "No som perfectes, no ho és quasi ningú. Però no posem l’atenció només en allò que no funciona"

10. Qui balla a més de la vicepresidenta "Sempre em faig 'selfies', però ningú espera que em posi a ballar"

stats