Política 14/07/2012

Rajoy: "Fem el que hem de fer i no ens hem d'avergonyir de res"

El president del govern espanyol diu que sap on va i que treballa en benefici dels qui "aplaudeixen, callen i protesten"

Joan Rusiñol
2 min

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha aprofitat la clausura del congrés del PP andalús per justificar la retallada que va aprovar aquest divendres el consell de ministres, la més important de la democràcia espanyola. Diverses vegades ha afirmat: "Fem el que hem de fer". A la militància del seu partit els ha avisat: "No ens hem d'avergonyir de res, podeu sortir amb el cap ben alt", els ha dit. "Estem treballant en benefici dels que aplaudeixen, callen i protesten", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rajoy ha assegurat, des de Granada, que és molt conscient de la duresa de les mesures que ha pres i que no són "ni agradables ni populars". "Són molt difícils de prendre". Ara bé, ha tornat a dir que no hi haurà recuperació econòmica sense "sacrificis", i que aquest és l'únic camí possible. "El govern espanyol sap el que ha de fer, vull que tingueu aquesta tranquil·litat", ha insistit. Tot i admetre les "frustracions i malhumors" que la tisorada provoca, ha afirmat que Espanya se'n sortirà perquè, entre altres actius, té "espanyols".

Ha promès també que dirà sempre "la veritat" i ha assegurat que no pot prometre "miracles".

Evitar protestes

El PP ha avançat l'acte de clausura, previst per diumenge, a aquest dissabte per evitar protestes. Segons algunes informacions, Rajoy ha entrat al recinte per una porta lateral. Als mitjans de comunicació se'ls han comunicat els canvis amb el temps just.

El congrés ha elegit l'alcalde de Sevilla, Juan Ignacio Zodio, com el nou president del PP andalús en substitució de Javier Arenas. El president espanyol ha dit que Arenas, bon amic seu, segueix sent una "referència personal i política" per al partit i ha subratllat que no deixarà que abandoni la primera línia política.

stats