Política 11/07/2015

Espadaler defensa que el país no pot estar més d'un any en "precampanya electoral"

El secretari general del partit alerta d'un "tripartit independentista" entre CDC, ERC i CUP

Acn
2 min
El secretari general d'Unió, Ramon Espadaler, en la compareixença posterior a la reunió de la nova intercomarcal de Barcelona, aquest dissabte / ACN

BarcelonaEl líder d'Unió, Ramon Espadaler, ha carregat contra la llista civil proposada per Artur Mas perquè considera que s'està configurant un "tripartit independentista" que prioritza "veure qui lidera l'independentisme" per davant del Govern del país. El secretari general d'UDC ha apel·lat a Mas perquè no convoqui, en cas que la llista única tiri endavant, unes segones eleccions ja que el país "no pot estar més d'un any en precampanya electoral". En relació a les recents dimissions de diverses executives intercomarcals d'UDC, Espadaler afirma que des del partit entenen aquestes dimissions com "un exercici de coherència"que donarà solidesa al compromís de mandat del partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder d'Unió s'ha reunit aquest dissabte al matí amb la nova direcció de la intercomarcal d'UDC de la ciutat de Barcelona per repassar l'estat on es troba l'executiu en relació a l'Ajuntament de Barcelona i per reflexionar sobre la llista única presentada per Mas. Davant de la proposta d'una possible llista civil sense polítics, al que segons Espadaler "assistim amb un punt de perplexitat", el secretari general ha reivindicat amb ironia que els membres d'UDC presents en la reunió "són tots polítics".

Espadaler ha exposat en la roda de premsa prèvia a la reunió que Catalunya necessita tant eleccions com un referèndum, però que són dues coses diferenciades. El líder d'UDC ha criticat que CDC, ERC i la CUP s'estan unint en un "tripartit independentista" on "sembla que hi ha més obsessió per veure qui lidera l'independentisme que no pas per com es governa aquest país". En aquest sentit, ha refermat que des d'Unió, es treballarà perquè les eleccions "puguin donar-nos un govern sòlid capaç de governar" i per poder celebrar "un referèndum emparat en la legalitat per decidir el futur que volem per Catalunya".

El secretari general també ha aclarit que tot i les baixes de diversos membres de les executives intercomarcals en els darrers dies, aquestes "estan totes restituïdes al 100%" i "executant sense cap dilació el nostre calendari intern de processos". Ha explicat que en el cas de Barcelona, s'està treballant en l'elecció dels membres per les properes candidatures al Parlament i en les decisions referides a l'Ajuntament de Barcelona.

stats