ELECCIONS CATALANES

RCat beneeix la coalició sobiranista que vol Junqueras i SI s'avé a parlar-ne

El president d'ERC busca unir tot l'independentisme en una llista al Parlament que ell lideri, i per ara ho té més fàcil amb els 'reagrupats' que amb els 'solidaris'

Un dels objectius que es va fixar Oriol Junqueras quan va assolir la presidència d'ERC va ser tornar a unir l'independentisme polític, que durant tant de temps havia coincidit en les files republicanes. I ara, com a futur candidat de la formació, aposta per liderar una gran coalició independentista per a les pròximes eleccions al Parlament.

De fet, en els comicis estatals del novembre ja ho va aconseguir en una llista que agrupava ERC, Reagrupament (RCat) i la plataforma d'independents Catalunya Sí, atès que Solidaritat, després de no arribar a un acord amb els republicans, va optar per no presentar-s'hi. La feina al Congrés amb els 'reagrupats' facilita la reedició de l'aliança, mentre que SI, en declaracions a l'ARA, afirma que s'avé a tornar-ne a parlar, tot i que demana que també s'intenti incloure les CUP a les converses.

Llegiu-ho a l' Ara Premium.