REFORMA DE LA CONSTITUCIÓhttps://admin.ara.cat/content/edit/ARANWS20110823_0606
Política 23/08/2011

La xarxa carrega contra els polítics i reclama poder votar la reforma de la Constitució

El hashtag #yoquierovotar arriba a ser el més usat de l'Estat espanyol i el quart del món

O.march / P.santaló
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Després que el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, hagi anunciat aquest matí que pretén una reforma de la constitució per fixar un límit de despesa pública, i que el cap de l'oposició Mariano Rajoy, hagi assegurat que facilitarà la tramitació, molta gent ja s'ha començat a mobilitzar a través de la xarxa social Twitter per replicar als polítics espanyols.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El hashtag #yoquierovotarque ha arribat a ser el més usat de l'Estat espanyol i el quart del món, entrant d'aquesta manera 20 piulades per segon a la xarxa, ha estat el conductor de la majoria de les queixes que fins ara s'han fet a través de la xarxa sobre el canvi que es podria fer de la Constitució.

El fet de poder votar la reforma de la carta magna o tenir veu en les decisions importants del país són algunes de les reivindicacions més sonades en aquest hashtag on hi ha una gran presència del col·lectiu del 15-M.

Amb el teòric pacte entre PSOE i PP la constitució es podria canviar sense cap mena d'oposició dels altres partits del Congrés, ja que per reformar la constitució espanyola es necessita el vot positiu de dos terços del Congrés dels Diputats.

Plataforma Actuable

La plataforma Actuable, mitjançant una iniciativa encapçalada pel catedràtic de Polítiques Públiques de la Universitat Pompeu Fabra, Vicenç Navarro, ja ha aconseguit reunir 10.000 firmes, en només quatre hores, amb l'objectiu de pressionar els diputats per tal que finalment es pugui dur a terme un referèndum per reformar la Constitució.

stats