Política 27/02/2012

Ofensiva estatal del PSOE contra la reforma laboral

Els socialistes acusen Mariano Rajoy d'"especular amb la por dels ciutadans" perquè tinguin menys "poder"

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl PSOE ha decidit passar a l'atac. Si divendres anunciava que presentarà molt probablement un recurs al TC contra la reforma laboral, avui la número 2 del partit, Elena Valenciano, ha explicar que posen en marxa una "ofensiva política" a tot l'Estat, coordinada des de Madrid. Des de la seu del carrer Ferraz.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La vice-secretària general socialista ha afirmat que la campanya que engeguen serà "seriosa, contundent i amb contingut". La idea és presentar una proposta global alternativa des de les institucions: el Congrés, el Senat, les comunitats autònomes i els ajuntaments. A més pretenen traslladar el debat públic a les xarxes a través del web www.reformapeligrosa.es. Valenciano no ha escatimat retrets a la reforma del PP. Ha dit que és "un exercici de dogmatisme ideològic", un "autèntic programa de revisionisme" que trenca el model de relacions laborals, que "triturarà" l'ocupació i això perjudicarà a treballadors i empresaris, i que busca "especular amb la por dels ciutadans per reduir el seu poder".

Per Valenciano, és un exemple del "paternalisme" propi de la dreta quan obté un "poder absolut", com ara. Ho ha dit després de reunir els secretaris generals del partit a totes les demarcacions de l'Estat per coordinar aquesta estratègia.

Els socialistes confien poc en la voluntat del govern espanyol d'arribar a acords amb ells al tràmit parlamentari. Si finalment no hi ha canvis significatius a la reforma, acudiran al TC. Fonts del partit asseguren que la vaga general no està al seu horitzó polític.

stats