Política 10/07/2012

El rei Joan Carles presidirà divendres un consell de ministres de deliberació

L'última vegada que ho va fer va ser el maig del 2008

Agències
1 min

Madrid @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } El rei presidirà aquest divendres el consell de ministres al Palau de la Zarzuela, on es reunirà el gabinet encapçalat pel cap de l'executiu espanyol, Mariano Rajoy, segons han informat fonts de la Casa del Rei. Serà una reunió de deliberació i, posteriorment, l'equip de govern es reunirà per prendre les decisions executives.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Es tracta de la primera vegada en aquesta legislatura que Joan Carles cita el govern de Rajoy, ja que, en contra de la tradició, no va presidir el seu primer consell de ministres. I ho fa en una setmana clau per a l'economia espanyola. Divendres s'espera que s'adoptin decisions econòmiques importants, després que demà el president del govern espanyol comparegui al Congrés per explicar els resultats de l'últim Consell Europeu i els eixos de la seva gestió davant la crisi.

L'última ocasió en què el rei va presidir el consell de ministres va ser el 9 de maig del 2008, al començament del segon mandat de José Luis Rodríguez Zapatero. La Constitució atribueix al cap d'estat la possibilitat de presidir aquestes reunions governamentals, en què el president espanyol informa del rumb de la seva gestió i dels plans de futur. Joan Carles ha presidit reunions amb pràcticament tots els governs espanyols.

stats