Política 17/04/2012

El PSOE creu que el rei demanarà disculpes però el PP rebaixa les expectatives

Els socialistes esperen que la Casa Reial espanyola es dirigirà als ciutadans per frenar el "malestar" social

Joan Rusiñol
1 min

MadridLa portaveu del grup socialista al Congrés, Soraya Rodríguez, ha deixat entreveure que el rei Joan Carles demanarà disculpes als espanyols pel seu viatge. Segons ha dit, el monarca és conscient del " comprensible malestar" que el seu viatge per caçar elefants a l'Àfrica ha generat entre una "part important" de la població. Per això ha dit que, "possiblement", el cap de l'Estat "comunicarà alguna declaració" sobre aquesta situació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rodríguez ha subratllat que el rei "està seguint de forma molt directa" les informacions sobre la "incomprensió" que ha generat el seu viatge. Per això, confia en aquest missatge de la Casa Reial. Segons ha dit, les valoracions del PSOE sobre aquest assumpte les comunicarà Alfredo Pérez Rubalcaba directament al rei quan es reuneixin. No ha avançat si ja han demanat audiència a la Zarzuela.

El PP, a través del portaveu Alfonso Alonso, ha xutat pilotes fora. S'ha limitat a dir que la corona espanyola ha "guanyat prestigi durant trenta anys" i que això no ha variat. Alonso ha tret importància a les paraules de la portaveu socialista perquè, diu, no creu que la Casa Reial s'expressi a través del PSOE.

stats