Política 18/04/2012

L'alta mèdica del rei, controlada al mil·límetre

El monarca espanyol abandonarà l'hospital en cotxe pel garatge

Joan Rusiñol
1 min

MadridLa Casa Reial controla la informació de l'alta mèdica del rei Joan Carles al mil·límetre. Conscients a la Zarzuela de l'expectació mediàtica per un accident que ha generat un fort malestar social, avui no volen que res s'escapi de la seva planificació. La direcció de l'Hospital San José, on està ingressat el cap de l'estat espanyol, ha llegit un brevíssim comunicat en què ha anunciat l'alta hospitalària sense admetre preguntes, malgrat algun intent esporàdic de la premsa per saber detalls com l'hora en què el rei abandonarà l'hospital.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després, fonts de la Zarzuela han anunciat als periodistes que el rei sortirà del centre mèdic pel garatge, en cotxe, per motius de seguretat i perquè es tracta d'una operació que afecta la mobilitat del monarca. Tot i això, conscients de la situació, ja han avançat que el rei es deixarà veure. És a dir, intentaran evitar la imatge que el monarca s'amaga de l'opinió pública.

Els mitjans de comunicació han de seguir l'espera d'aquesta sortida des del carrer. La Zarzuela només ha permès que els mitjans públics espanyols –TVE, Radio Nacional i Efe– enregistrin des de dins del centre la sortida del rei. Són ells els que estan obligats a repartir el senyal a la resta de mitjans de comunicació. Això, òbviament, limita la possibilitat de fer preguntes i permet a l'entorn de rei de controlar molt millor el missatge que volen donar. No hi haurà, doncs, cap compareixença de premsa semblant a la que va fer Joan Carles quan el van operar a l'hospital Clínic de Barcelona.

stats