Política 19/06/2015

Plega Jaime Pérez Renovales, col·laborador clau de Santamaría en la recentralització administrativa

El subsecretari de Presidència també va tenir un papar rellevant en la successió de Joan Carles I per Felip VI

Ara/europa Press
2 min
La vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, aquest divendres a la Moncloa. EFE

MadridEl subsecretari de presidència del govern espanyol, Jaume Pérez Renovales, ha estat cessat a petició pròpia després de tres anys i mig de treball a l'executiu de Mariano Rajoy, en els quals s'ha dedicat especialment a impulsar la Comissió de reforma de les administracions públiques (CORA) i a executar les mesures previstes. De fet, Renovales ha estat un dels artífex de les polítiques de recentralització, amb el pretext de la simplificació administrativa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, ha anunciat després del consell de ministres que serà substituït pel secretari d'Estat de Medi Ambient, Federico Ramos, i ha aprofitat per subratllar la "generositat" i esforç de qui ara plega. "Ens ha ajudat a posar en marxa molts projectes importants i ha col·laborat en tasques molt importants, alguna de les quals es commemora avui", ha dit en al·lusió a la tasca de Renovales per donar encaix jurídic a la successió de Joan Carles pel seu fill Felipe VI. Avui el seu regna fa un any.

Sáenz de Santamaría ha reconegut el treball de Pérez Renovales, la seva aportació com a jurista i economista, i li ha agraït la seva permanència durant gairebé tota la legislatura al govern, ja que el seu "compromís" inicial era més curt. "M'ha ajudat molt, el trobaré a faltar", ha assegurat.

Pel que fa al nou subsecretari de Presidència, ha assegurat que "coneix molt bé el territori perquè l'ha trepitjat" des del càrrec que ha tingut a Medi Ambient.

Ramos d'Armas va ser nomenat secretari d'Estat de Medi Ambient el 30 de desembre de 2011, quan era ministre Miguel Arias Cañete i va continuar en el càrrec quan va ser nomenada ministra Isabel García Tejerina .

stats