Publicitat
Publicitat

Margallo, sobre YPF: "L'Argentina s'ha disparat un tret al peu"

El ministre d'Afers Estrangers anuncia que el consell de ministres de divendres decidirà quines mesures pren

El ministre d'Afers Estrangers i de Cooperació, José Manuel García-Margallo, ha advertit avui que l'Argentina "s'ha disparat un tret al peu" amb la decisió d'expropiar YPF a Repsol, perquè fa fallida la confiança amb Espanya i amb la comunitat internacional.

García-Margallo ha traslladat aquest missatge a l'ambaixador de l'Argentina a Madrid, Carlos Bettini, amb qui s'ha reunit al ministeri d'Exteriors per expressar el malestar i la condemna per la decisió de la presidenta argentina, Cristina Fernández, sobre YPF.

"L'Argentina s'ha disparat un tret al peu d'aquests que són realment importants, i el que més em preocupa és que això suposa el tall o, si més no, la desconfiança en unes relacions realment fraternals durant moltíssim temps", ha assegurat en declaracions als periodistes abans de participar en el Fòrum ABC.

García-Margallo ha subratllat que "el perjudici per a l'Argentina pot ser irreparable", perquè "pot ser que vegi tallat l'accés al crèdit internacional".

"La presidència argentina haurà d'explicar les conseqüències d'haver perdut la confiança", ha afirmat.

El ministre no ha concretat les mesures "clares i contundents" que el govern espanyol està estudiant i ha anunciat que serà el consell de ministres qui les adoptarà.

La veu del poble

Etiquetes

Més continguts de

La veu del poble
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT