Publicitat
Publicitat

De Guindos assegura que el rescat no tindrà cap cost per als ciutadans

El ministre d'Economia recorda que cal esperar les auditories a la banca per saber els diners que s'hauran de demanar a Europa

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha afirmat aquest dimecres que el crèdit de fins a 100.000 milions d'euros concedit per la zona euro el passat dissabte per recapitalitzar la banca espanyola no tindrà cap cost per als ciutadans.

De Guindos responia així al Congrés, en la sessió de control al govern espanyol, a una pregunta de la diputada socialista Inmaculada Rodríguez-Piñero sobre les conseqüències que tindrà el crèdit per a la societat espanyola. Piñero ha acusat l'executiu espanyol de "falta de transparència" i de "sembrar la por" entre els ciutadans.

El ministre ha contraatacat en dir que la Unió Europea dóna suport a les reformes que està fent Madrid i que si s'haguessin fet "fa tres anys" –amb el govern socialista– "més ens lluiria el pèl".

Així mateix, ha recordat a la diputada que el Fons Monetari Internacional (FMI) ha emès un informe sobre les necessitats de capital de la banca espanyola, que xifra en 40.000 milions d'euros, encara que caldrà esperar a conèixer l'opinió dels dos valoradors independents a finals de juliol. "Més transparència, impossible", ha sentenciat.


RE

Etiquetes

Més continguts de