MONTILLA TRENCA EL SILENCI

Ridao comparteix amb Montilla que el dèficit va permetre garantir la cohesió social

Deplora que CiU atribueixi la situació financera al tripartit obviant l'arribada massiva d'immigració i l'increment de pressió assistencial que va comportar

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha dit que està “bastant d'acord” amb l'expresident de la Generalitat, José Montilla, quan argumenta que l'anterior Govern és corresponsable del dèficit, però també d'haver mantingut la cohesió social en un context de crisi agressiva i forta pressió assistencial per l'arribada massiva d'immigració.

De fet, per Ridao el dèficit ni comença amb aquest Govern ni amb l'anterior, perquè en sanitat, per exemple, el dèficit és estructural. Ha recordat que quan el tripartit va accedir al Govern, Jordi Pujol havia deixar un dèficit sanitari de 2.300 milions, mentre que el tripartit el va deixar de 1.800 ja en plena crisi. També ha recordat que el Govern ha hagut de fer-se càrrec del pagament del 69% de la llei de dependència, perquè el govern espanyol va incomplir el compromís de pagar la meitat de les prestacions.

Igualment, ha argumentat que el tripartit va incrementar en un 83% la despesa en educació, entre altres coses per la incorporació al sistema educatiu de 200.000 nous alumnes; o l'increment gairebé del 40% dels recursos en sanitat perquè va haver de donar 100.000 noves targetes sanitàries. “No accepto l'argument que la situació actual és conseqüència que vam estirar més el braç que la màniga”, ha asseverat, i ha recordat que si l'anterior Govern hagués aplicat les deduccions o beneficis fiscals que proposava CiU, el dèficit s'hagués incrementat 1.300 milions més.

Més continguts de