Política 11/05/2015

Rivera relaciona la crispació de l'inici de la campanya a Catalunya amb el "nerviosisme" de CiU

Creu que Mas i Rajoy "de sotamà intentaran inventar-se alguna cosa" perquè no hi hagi eleccions catalanes el 27-S

Acn
2 min
El líder de C's, Albert Rivera, aquest dilluns a Madrid. EFE

MadridEl president de Ciutadans, Albert Rivera, ha relacionat aquest dilluns la crispació a l'inici d'aquesta campanya electoral al "nerviosisme" de CiU. En un esmorzar informatiu on ha presentat els dos candidats de Ciutadans a l'alcaldia i la comunitat de Madrid, també s'ha mostrat convençut que Artur Mas i Mariano Rajoy buscaran algun tipus de sortida perquè no se celebrin eleccions anticipades a Catalunya el 27-S. El líder de C's ambé ha reiterat que està disposat a debatre amb el màxim dirigent de Podem, Pablo Iglesias, però que considera que hi haurien de ser també el president del PP, Mariano Rajoy, i el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rivera ha fet referència a les manifestacions altisonants i les dues agressions que s'han registrat en aquest inici de la campanya electoral. Segons Rivera -que ha condemnat, "com a demòcrata" les agressions- la crispació "va per barris en el sentit que la situació a Catalunya és la que és", perquè "els qui ens governen de moment i han convocat de moment eleccions anticipades estan molt nerviosos".

En aquest sentit, ha assegurat que CiU -a qui no ha citat directament- "està perdent impuls" i ha recordat que "l'última enquesta de La Vanguardia situa C's a tres punts de guanyar les eleccions a CiU i per sobre d'ERC".

Mas i Rajoy actuaran "de sotamà" per evitar el 27-S

Pel que fa a les eleccions del 27-S, Rivera ha insistit que té "la sensació" que si Artur Mas pogués "evitaria" els comicis, bàsicament perquè "la condició humana no suggereix tirar-se un tret al peu i després tirar-se una ràfega".

Segons ha dit, Artur Mas es va tirar "un tret al peu" al 2012, quan va perdre 12 escons i es va quedar en 50, "i es vol tirar una ràfega sencera ara" quan la millor enquesta els dóna 35 o la pitjor 28 o 30 escons.

En aquests moments, segons Rivera, Mas les intenta evitar però pateix el "foc amic" de l'ANC i ERC "que sí o sí volen eleccions".

El líder de C's creu que Rajoy "tampoc" vol els comicis catalans al 27-S perquè "el mapa polític a Catalunya a aquestes eleccions podria ser demolidor pels partits tradicionals, amb Ciutadans podent governar a Catalunya".

Per tant, segons el líder de C's, Mas i Rajoy, "com al 9-N, de sotamà, s'intentaran inventar alguna cosa per evitar aquestes eleccions", malgrat que si les convoquen C's està "preparat" per jugar el partit.

stats