Política 10/03/2015

Rivera celebra que el nacionalisme català i basc ja no serà "decisiu" en la política espanyola

Sobre la comissió del frau, assegura que la pregunta és si "el govern de Mas està tacat de corrupció o està net"

Ara
1 min
Albert Rivera, en un acte electoral aquest diumenge. EFE

MadridEl líder de Ciutadans, Albert Rivera, està convençut que el model bipartidista espanyol s'ha acabat i que l'Estat s'encamina a un sistema de quatre grans partits que es veuran obligats a pactar entre ells per governar. Segons ha dit, això té una conseqüència col·lateral que ell celebra: que el nacionalisme català i basc deixarà de ser el partit frontissa per garantir la governabilitat a Madrid en cas que no hi hagi majoria absoluta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha explicat en una entrevista a RNE, ni CiU ni el PNB podran "jugar un paper decisiu" perquè les formacions que tenen "un projecte nacional" decidiran "cap a on va Espanya". "Parlarem d'allò que és de tots", ha reblat. Rivera creu que els resultats de les eleccions generals de finals d'any deixaran un mapa polític molt fragmentat i que cap partit amb un 20%-25% podrà governar sol. Per això, ha demanat a PP i PSOE que facin "autocrítica" i s'ha mostrat favorable a grans pactes d'Estat. "Estem cansats del i tu més, la crítica i la poca proposta", ha afegit.

Sobre la comissió del frau, creu que Oleguer Pujol va actuar -en la seva compareixença al Parlament- d'acord amb la seva "estratègia de defensa judicial" amb l'objectiu de "difuminar l'atenció". Rivera ha tornat a anomenar "cas Convergència" al cas Pujol i ha dit que a ell li interessa saber "si el govern de Mas està tacat de corrupció o està net". Ha denunciat que presumptament hi va haver, durant els executius de Jordi Pujol, una "trama de comissions il·legals" i creu que, políticament, cal descobrir si Mas, que va ser conseller d'aquells governs, "n'estava al corrent o s'emportava part del botí".

stats