Política 05/10/2019

Rivera ofereix ara un gran pacte amb PSOE i PP i constata el canvi d'estratègia de Ciutadans

La negativa a entendre's amb el PSOE li va costar al partit una crisi i importants baixes

Germán Aranda
2 min
Rivera, sobre les baixes: "M'agradaria que els que han abandonat Cs no es quedessin l'escó ni els recursos del partit"

MadridDesprés de tancar la porta a qualsevol opció de facilitar el govern de Sánchez des de les eleccions del 28-A fins a la convocatòria d'una repetició el 10-N, Albert Rivera ha confirmat avui el seu canvi d'opinió i ha demanat en un acte amb militants del partit "un gran pacte nacional per fer les reformes que necessita Espanya". Ha convidat PP i PSOE, al qual fins ara titllava d'anticonstitucional i que havia vetat de qualsevol acord, a afegir-se a les seves propostes sobre rebaixar impostos a les famílies, sobre tenir "un sistema educatiu i no 17", sobre la sanitat pública, sobre la lluita contra la despoblació i sobre poder "junts defensar Espanya dels que volen trencar-la".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la línia de l'oferiment d'una investidura a canvi d'abaixar els impostos i que no indultés els presos polítics que va fer només unes hores abans de la data límit per la convocatòria d'una repetició electoral, Rivera s'ha compromés a "convèncer el PSOE per tal que torni al constitucionalisme, al consens i als grans pactes d'estat, que torni a seure amb nosaltres per donar suport, o liderar, depenent del que diguin els espanyols", aquestes reformes.

A Rivera, a qui la posició de negar-se a estendre la mà al PSOE i pactar amb l'extrema dreta governs autonòmics i municipals li va costar una crisi i diverses baixes destacades, li sembla ara que "els separatistes" són els que "treuen partit amb el bloqueig". Sota el nou lema Espanya en marxa, ha demanat que "la política torni a ser útil". Durant la campanya anterior, va defensar per activa i per passiva "treure el sanchisme" de les institucions i des del juliol ha arribat a afirmar que "Sánchez i la seva banda tenen un pla per destruir a Espanya", en relació amb els pactes i acostaments del president en funcions amb l'independentisme i Unides Podem.

stats